Northcote Residence

In this double story addition to the rear of an existing Californian Bungalow the owners desired hints of a beach house ambience to remind them of favourite holiday times. The extension created a snug sitting room space on the ground level opening to a renovated dining/ living/ kitchen area. The 1st floor comprises a master bedroom, with a secret sewing room accessed through the WIR and a separate bathroom.

Externally, the use of transparency, the arrangement of external cladding types and the cantilevered timber & steel sunshades all add interest to the building’s simple rectangular form. Decking and a pergola invite a strong connection between the building and the garden.

Photos by Rob Daniel Photography

Contact Us

  • Caflisch Architects

  • Suite 03, Ground Floor, Sprout 184
    184 Christmas St,
    Fairfield, VIC, 3078
  • 0406 141 373
  • 0408 548 927
  • admin@caflisch.com.au
188 Christmas St, Fairfield VIC 3078, Australien